image

Ey Mescid-i Aksa! Sen emanetsin... Sen izzet ve şerefsin… Bugün bütün yollar Kudüs’e çıktı… Filistinli Müslümanlar Cuma Namazı için adeta Mescid-i Aksa’ya aktı… Yüzbinlerce Filistinli Mescid-i Aksa’nın surları dibinde Selahaddin Eyyubi Caddesi’nde Cuma namazı kılarken, Gazze mücahitleri İsrail sınırlarını zorluyordu… Aynı dakikalarda Türkiye’de de yürekler, adımlar Mescid-i Aksa için meydanlara koştu. Başta İstanbul-Beyazıt olmak üzere bütün şehirlerimizdeki eylemlerde arş-ı âlâya yükselen “Allahuekber” nidaları bir kutlu uyanışın müjdesini veriyordu. İsrail’e olan büyük öfke ile tevhid-i İslam heyecanı birlikte yaşandı meydanlarda. Mescid-i Aksa bütün Müslümanları bir kez daha birleştirdi.

Mescid-i Aksa’ya girişi yasaklayan ve ezanı susturan Siyonist İsrail'in zulmüne dur demek için Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde onlarca STK'nın destek verdiği Türkiye genelindeki eylemde Müslümanlar tek yürek oldu. İsrail zulmünü protesto eden Müslümanlar, Mescid-i Aksa'nın özgürlüğe kavuşmasını talep ediyor.

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa İsrail işgali altında. İsrail’in bu zulmüne dur demek için Anadolu Gençlik Derneği olarak, tüm Türkiye’de, Cuma namazı çıkışında protesto eylemi düzenlendi.

İstanbul'da Beyazıt Meydanı'nda düzenlenen eylemde ise on binlerce Müslüman toplandı.

Binlerce Müslüman, Mescid-i Aksa’nın tarihinde ilk defa cuma namazlarına kapatılmasını ve işgalci İsrail’in son dönemde arttırdığı baskıları protesto etmek için Beyazıt’ta bir araya geldi. Anadolu Gençlik Derneği’nin öncülüğünde gerçekleşen program, Milli Gençlik Vakfı, İHH, Önder, MÜSİAD, Mazlum-Der, HUDER, Hukuk-Der, Cansuyu Yardımlaşma Derneği, Vuslat Derneği, Mirasımız Derneği, Ensar Vakfı, TÜGVA, Deniz Feneri Derneği, Mülteci Hakları Derneği, Siyer Vakfı, İSEV, Safa Vakfı, Verenel Derneği, Sadakataşı Derneği, ESDER, Fatih Akıncıları Derneği, Anadolu Ensarları Derneği, Öz Petrol İş Sendikası, Uluslararası Kudüs Derneği, PAMDER, Hak-Der, Rahmet İnsani Yardım Derneği, EZDER, UTESAY, BAGİMDER, Masumeli Derneği, Genç İrade Derneği, Fas Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Müdafaa-i İslam Derneği, Farukiye Vakfı, Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, Birleşik Yayıncılar Derneği, Davet ve Kardeşlik Vakfı, HAKEV, Öze Dönüş Platformu, İnsani Hak ve İhlalleri Derneği, İstanbul Yozgatlılar Derneği, Genç Fenerbahçeliler, Galatasaray Ultraaslan Grubu ve Beşiktaş Çarşı Grubu’nun destekleri ile gerçekleştirildi.

Ayrıca programa; Mısır Eski Enformasyon Bakanı Selahaddin Abdulmaksut, Mısır Milletvekili Abdurrahman Shokry, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, HÜDA-PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Gazeteci Nevzat Çiçek ve Ersin Çelik, Mehmet Paksu, Prof. Dr. Ahmet Ağırakça; hocaefendiler Muhammed Emin Yıldırım, Abdulmetin Balkanlıoğlu, Abdullah Yıldız, Ömer Döngeloğlu, Ramazan Kayan; Sosyal Doku Derneği Başkanı Salih Beşir, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, sanatçı Dursun Ali Erzincanlı, TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Birikim Okulları Genel Müdürü Yusuf Yalçın da katıldı.

SİZ ÜMMETİ BİTİRECEĞİNİZİ Mİ ZANNEDİYORSUNUZ?

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, “Kardeşlerim şu meydan, Beyazıt Meydanı hep cihat meydanı olarak tarihe geçmiştir. İnşallah yine aynı duruş ile Mescid-i Aksa kurtulacaktır. Ayrıca bu meydanın yan tarafında medfun olan Abdülhamid Han Hazretleri var. Siyonistlere ‘Kan ile alınan toprak kanla verilir’ diyen Abdülhamid Han’ın dizinin dibindeyiz. Yine bizlere fethi öğreten Sultan Fatih’in dizinin dibindeyiz. Yine aynı ruh ile 1969’dan beri İslam davasını, Kudüs davasını müdafaa eden, ‘Bu Siyonistleri çok seviyorsanız onların Kudüs’te yeri yok. Onlara Amerika’dan bir yer verin’ diyen Erbakan Hocamızın dizinin dibindeyiz. Siyonistler bu davayı bitireceklerini zannediyorlar. Bu ümmetin anaları, evlatlarını şehit olmadan geri gelme diye gönderiyor. Siz bu ümmeti bitirebileceğinizi mi zannediyorsunuz! Allah hepimizin yardımcısı olsun. Şu an Türkiye’nin bütün meydanları aynı şekilde Kudüs için ayakta. Allah’ın izni ile bu duruşumuz devam ettiği müddetçe zalimler başaramayacaklar. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Allah’a emanet olsun” dedi.

UFACIK ÇOCUKLAR ŞEHİT EDİLİYOR

Kudüs’ün gayrihukuki olarak işgal edindiğini anlatan Hukuk- Der Genel Başkanı Cavit Tatlı, “Mescidi Aksa çok uzun süredir işgal altında. Çok ufak çocuklar hapse giriyor, yaralanıyor, şehit oluyor. Orada bir avuç insan tüm ümmet adına İsrail ile savaşıyor. İsrail, tüm tarihi yalan olduğu gibi Mescidi Aksa’da da yalanlarla hak iddia ediyor. Değerli kardeşlerim, Selahattin Eyyübi Mescidi Aksa işgal altındayken gülebiliyor muydu? Hayır! Biz de aynı şekilde gülemeyiz. İnşallah bu program bir milat olur ve ümmet bir araya gelir” diye konuştu.

TÜRKİYE İLE FİLİSTİN ARTIK KAN KARDEŞİDİR

Beyazıt Meydanı’na telefonla bağlanan Hamas İslami Direniş Hareketi Lideri Başkanı İsmail Haniyye, “Bugün Mescid-i Aksa’da namaz kılmayı engelleyen, Aksa’yı yıkmak isteyen, Müslümanlara her türlü zulmü yapan İsrail’e karşı, beraber olduğumuzu görmek bizlere güç veriyor. Türkiye Kudüs’e coğrafya olarak uzak olabilir ama akide olarak, ruh olarak Kudüs’e çok yakındır. Türkiye, Kudüs’e kalben yakın olduğunu bize her zaman hissettirmiştir. Türkiye, bize o kadar yakındır ki, Aksa’yı hep iç meselesi olarak görmüştür. Ayrıca Türk halkı Aksa için mücadeleden hiçbir zaman geri durmamıştır” ifadelerini kullandı.

Allah’ın yardımıyla yürüyüşümüz devam ediyor

“Türkiye ve Aksa denilince Sultan Hamid’in ismi gelir hep akıllara. Sultan Abdülhamid-i Sani, Kudüs’ün bugünkü mücadelesinin en büyük pay sahiplerindendir” diye konuşan Haniyye, “İşte siz aynı atalarınız gibi Aksa’ya sahip çıktığınızı ispat ettiniz. Aksa ile Türkiye’nin kanı artık birleşmiştir. Mavi Marmara’da Mescid-i Aksa için canını veren Türkler ile Filistinli şehitlerin kanları birleşmiştir. Biz Allah’ın yardımı ile yürüyüşümüze devam ediyoruz. Siz de aynı ruh ile yürüyüşünüze, direnişinize devam edin. Ta ki Mescidi Aksa’da buluşana kadar” ifadeleriyle konuşmasını bitirdi.

MÜCAHİTLERE SELAM OLSUN

Filistinli Alimler Birliği Başkanı Navvaf Taqruri ise konuşmasında  “Allah tarafından Kur’an’da Müslümanlara cihat etme izni verilmiştir. Ey Aksa’nın, Ey Kudüs’ün gençleri, kadınları, adamları, sizler bugün burada Kudüs için mücadele ettiğinizi ispatladınız. Biz buradan Aksa için nöbet tutan erkek ve hanım kardeşlerimize selam ediyoruz. Ey Müslüman kardeşlerim Aksa’nın şehitlerine sizlerin adınıza buradan selam gönderiyorum. Bugün yeryüzünün farklı yerlerinde milyonlarca Müslüman, Aksa için savaşmak istiyor. Ey işgalci İsrail, sen bazı devlet adamlarını kullanarak Mescid-i Aksa’yı yıkacağını sanıyorsun. Şu meydana bir bak, bu insanlar buna izin verir mi? Filistin’deki Müslümanlar tüm farklılıklarına rağmen bugün Aksa için birlik olmuş durumdalar. Biz de aynı şekilde tek bir vücut olarak Aksa için hep beraber kıyamdayız. Allah cihadınızı mübarek eylesin” ifadelerini kullandı.

Program Muhammed Emin Yıldırım Hoca’nın yaptığı dua ile sona erdi.

Şubelerimizi ziyaret edin!

Anadolu Gençlik Derneği şubelerinde sizi bekliyor.

01 Şubat

Şehitler Haftası